Нове шкільне меню від Євгена Клопотенка запровадять в українських школах

Із 1 січня в українських школах запровадять нове меню від кулінарного експерта Євгена Клопотенка.

Про це повідомляє ШоТам

Над розробкою нового меню працювала спеціальна робоча група, до якої увійшли представники МОЗ, громадських організацій, дитячі ендокринологи і дієтологи.

Як зазначається, група працює над створенням зразків меню з рецептами страв та технологічними картками, які відповідають оновленим вимогам і нормам харчування для дітей усіх вікових груп. Сезонні меню готуються на шість тижнів. Нині вже готові меню сніданків та обідів. Надалі будуть розроблені меню для вечер, других сніданків і підвечірків.

Чому це важливо?

Євген Клопотенко, кулінарний експерт, автор і керівник проекту Cult Food, команда якого упродовж трьох років займалась розробкою шкільного харчування, повідомив: тижневі меню для шкіл полегшать роботу кухарів та вирішать проблему безграмотно скомбінованої та одноманітної їжі в харчуванні школярів.

«Я вже вибрав для цього меню топові страви зі свого збірника рецептів, а також розробив нові рецепти. Зараз робота за технологами – вони мають створити техкарти, розрахувати калорійність та собівартість. Тепер школярів не можна годувати напівфабрикатами (прощавайте, сосиски) та шкідливими снеками (в буфетах не будуть продаватися чіпси). Плюс, на законодавчому рівні зменшено до адекватної норми кількість солі і цукру в їжі дітей та вирішено питання по спеціях, завдяки чому їжа в шкільних їдальнях тепер матиме смак», – каже кулінарний експерт Євген Клопотенко.

За його словами, оновлене меню у шкільних їдальнях з’явиться з 1 січня 2021 року.

Нагадаємо, раніше Євген Клопотенко посприяв тому, що український борщ офіційно став культурною спадщиною.

Джерело

Не забудьте поділитись цією новиною зі своїми близькими !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *